martes, 26 de mayo de 2015

Ressenya: Zona prohibida



TITOL: Zona prohibida
AUTOR: David Cirici Alomar
ANY DE PUBLICACIÓ: 2015 (Aquesta edició)
EDITORIAL: Fanbooks
PÀGINES: 272
P.V.P.: 9,95 euros

SINOPSIS

La Daia i la seva germana bessona, l’Inge, estan internes en una escola isolada al mig de les muntanyes amb un centenar de noies més sense tenir contacte amb cap adult.  L’escola, totalment automatitzada i amb professors que no són reals sinó hologrames, oculta a les noies durant anys per procurar que siguin la primera generació d’humans que sobreviuen als efectes d’una gran pandèmia.

Inesperadament, una catàstrofe natural inutilitza l’escola i obliga a les noies a marxar i buscar refugi seguint un missatge d’emergència comunicat per les màquines. És el moment d’enfrontar-se al món real, al món després de la pandèmia, on la violència és una forma de vida  i res és el que sembla.


---------------------------------------

SINOPSIS EN CASTELLANO

En un mundo aniquilado donde la violencia es la forma de vida, los jóvenes son protegidos en refugios alejados del mundo exterior. Sin embargo, Daia, que desde pequeña ha recibido una excelente educación intelectual, está convencida de que un mundo mejor está a la vuelta de la esquina. Después de quince años en una escuela automatizada con hologramas como profesores y sin contacto con ningún adulto, un terrible suceso empuja a Daia y su hermana gemela a enfrentarse a un entorno hostil donde nada es lo que parece. Tendrán que luchar con todas sus fuerzas para sobrevivir confiando en que pueden esperar algo mejor de la humanidad.



OPINIÓ EN CATALÀ

Quan vaig veure a la pàgina de Fanbooks aquesta novel·la, bo mes bé la seva segona part. No vaig poder evitar llegir la sinopsi. De seguida em va cridar l'atenció perquè jo sóc molt fan de les distopies.

Una de les coses que mes m'ha agradat és que estigués escrita en primera persona, aquest estil d'escriptura va començar a agradar-me quan em vaig llegir Els jocs del gana de Veronica Roth. La primera persona fa que vegis mes d'a prop el que els passa als personatges, almenys al meu em fa sentir mes el que li passa al personatge que aquesta explicant la història i et fiques en la novel·la.

No obstant això, hi ha alguns personatges amb els quals no he pogut arribar a connectar i això va fer que perdés el ritme de la lectura, que encara que és ràpid de llegir aquesta fallada em va molestar. Espere que això es corregeixi una mica en el segon llibre.

Aquest món distópic on els pares solament els veus en hologrames, m'ha agradat. Una cosa que es veu molt últimament és que les protagonistes d'aquest tipus de llibres són noies amb un sentit de la valentia molt alt, sobretot si cal salvar a un germà o germana. 


Que tingui acció és una de les coses que mes m'agrada perquè així tot pansa mes ràpid. Aquest llibre és solament el principi d'una nova col·lecció de novel·les distópiques així que solament ens queda esperar que ens ofereix la següent novel·la.

---------------------------

OPINIÓN EN CASTELLANO

Cuando vi en la página de Fanbooks esta novela, bueno mas bien su segunda parte, no pude evitar leer la sinopsis. Enseguida me llamó la atención porque yo soy muy fan de las distopías.

Una de las cosas que mas me ha gustado es que estuviera escrita en primera persona, ese estilo de escritura empezó a gustarme cuando me leí Los juegos del hambre de Veronica Roth. La primera persona hace que veas mas de cerca lo que les pasa a los personajes, por lo menos a mi me hace sentir mas lo que le pasa al personaje que esta contando la historia y te metes en la novela.

Sin embargo hay algunos personajes con los que no he podido llegar a conectar y eso hizo que perdiera el ritmo de la lectura, que aunque es rápido de leer este fallo me molestó. Espero que esto se corrija un poco en el segundo libro.

Este mundo distópico donde los padres solo los ves en hologramas, me ha gustado. Una cosa que se ve mucho últimamente es que las protagonistas de este tipo de libros son chicas con un sentido de la valentia muy alto, sobre todo si hay que salvar a un hermano o hermana. 

Que tenga acción es una de las cosas que mas me gusta porque así todo pasa mas rápido. Este libro es solo el principio de una nueva colección de novelas distópicas así que solo nos queda esperar que nos depara la siguiente novela.


ALTRES LLIBRES DE LA SAGA


VALORACIÓ
3,5/5



2 comentarios:

  1. En breve estara la reseña del segundo libro

    ResponderEliminar
  2. Hola, me parece muy interesante tu reseña y sobre todo el subirlo en castellano
    y catalan jeje es un detalle :) y también debes de tener paciencia :O.
    Me quedo por tu blog, que pases una buena semana ♥.

    ResponderEliminar

Reseña: EL libro de Sarah 2

TÍTULO: El libro de Sarah. El origen del destino. AUTOR:  Vicente García AÑO DE PUBLICACIÓN:  2016 EDITORIAL: Dolmen Edito...